Израелски министър заяви, че еврейската държава е провеждала тайни разговори със

...
Израелски министър заяви, че еврейската държава е провеждала тайни разговори със
Коментари Харесай

Израел призна, че поддържа тайни контакти с арабските страни

Израелски министър съобщи, че еврейската страна е провеждала секрети диалози със Саудитска Арабия  на фона на терзанията по отношение на Иран , написа " Индипендънт ", предава news.bg 

Вестникът отбелязва, че това е първото разобличаване от почитан представител на една от двете страни, откакто дълго се спекулираше, че Рияд и Тел Авив скрито договарят.

Преди дни началникът на генщаба на израелските въоръжени сили Гади Айзенкот съобщи пред саудитски вестник, че страната му е подготвена да сподели информация с Рияд за Ислямската република.

Саудитското правителство не е дало отговор на коментара на израелския енергиен министър Ювал Щайниц.

Израел и Саудитска Арабия преглеждат Иран като съществена опасност в Близкия изток. Нарасналото напрежение сред Техеран и Рияд подхранва спекулациите, че Израел и Саудитска Арабия могат да стартират да работят взаимно.

Рияд не поддържа дипломатически връзки с Тел Авив.

В изявление за Армейското радио Щайниц не разкри детайлности, когато бе запитан за какво Израел " крие връзките си " със Саудитска Арабия.

" С доста мюсюлмански и арабски страни поддържаме връзки, които в действителност отчасти са прикрити и нормално ние сме страната, която не се срами ", разясни той.

Другата страна е заинтригувана връзките да се запазят в загадка. С нас нормално няма проблем, само че ние почитаме желанието на другата страна, когато връзките се развиват, дали със Саудитска Арабия или с други арабски страни, или други мюсюлмански страни, продължи министърът.

В изявление за Ройтерс в четвъртък саудитският външен министър Адел Джубейр съобщи, че в случай че израелско-палестинският спор бъде позволен въз основата на Арабската мирна самодейност, Израел ще има нормални стопански, политически и дипломатически връзки с всички арабски страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР